-
Eko Jogurt L+ Liofilizowane Bakterie






Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 15 |
Dostępność |
|
Waga | 0.1 kg |
Zamówienie telefoniczne: 519077297
Zostaw telefon |
JOGURT L+
Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis Lactobacillus acidophilus oraz Bifidobacterium lactis.
Jogurt L +
- korzystne działanie na przewód pokarmowy,
- poprawa trawienia i wchłaniania pokarmów,
- lepsza perystaltyka jelit,
- wytwarzane przez bakterie substancje takie jak m.i.n.kwas mlekowy powodują zwalczanie szkodliwych bakterii, grzybów, przeciwdziałając zakażeniom i stanom zapalnym.
1 saszetka wystarcza na 1 litr mleka. Czyli z 1 saszetki otrzymujemy 1 litr Jogurtu L+.
Po zrobieniu odkładamy 4 łyżki do osobnego pojemnika/słoiczka jako zaczyn na kolejne namnażanie, lub spożywamy zrobiony jogurt i pod koniec zostawiamy około 4 łyżki.
Wytworzone w domu produkty nie podlegają obróbce przemysłowej, dlatego bakterie w nich zawarte są żywe i korzystnie działają na nasz organizm.
Wspaniale smakują zarówno same jak i w połączeniu z owocami, płatkami zbożowymi i innymi dodatkami.
Poleca się przy:
- zaburzeniach trawienia i przyswajania
- zakażeniach Helicobacter pylori oraz grzybicy przewodu pokarmowego
- zgadze, wrzodach żołądka i dwunastnicy
- skłonności do biegunek
- wzdęciach i zaparciach
- po kuracji antybiotykowej
- w chorobach przewlekłych
- przy długotrwałym stosowaniu leków
- w celu wzmocnienia odporności
- przy przewlekłym stresie
- w alergiach
- dla osób uprawiających sport
Reguluje pracę przewodu pokarmowego
- Zawiera bogactwo dobrze przyswajalnych składników odżywczych: witaminy m.i.n. A, C, witaminy z grupy B : B1, B2,B5 (kwas pantotenowy), B6, B12 , PP, kwas foliowy, witaminy D, E, H, K, łatwo przyswajalny wapń, żelazo i aminokwasy.
- Obecność żywych bakterii i wytworzonych przez nie substancji m.i.n. kwasu mlekowego sprzyja regeneracji prawidłowej flory bakteryjnej przewodu pokarmowego, poprawia trawienie i przemianę materii oraz wspomaga odchudzanie.
- Reguluje pracę przewodu pokarmowego, zapobiegając biegunkom i zaparciom.
- Działa przeciwgrzybiczo i zapobiega rozwojowi szkodliwych mikroorganizmów w jelitach.
- Wspomaga układ odpornościowy. Poprzez zwiększone przyswajanie wapnia i fosforu zapobiega osteoporozie.
- Zmniejsza objawy nietolerancji laktozy. Nie zawiera glutenu.
- Będąc wysokowartościowym odżywczo produktem, jest jednocześnie lekkostrawny i łatwo przyswajalny.
Reguluje poziom cholesterolu
Kwas mlekowy i żywe kultury bakterii przywracają prawidłową florę bakteryjną przewodu pokarmowego oraz jego pH (kwasowość).
Zawiera dużą ilość witamin m.i.n. A, B₂, B₁₂, K₂. Witamina B₂ to typowa witamina młodości.
Witamina B₂, bierze udział wtworzeniu czerwonych krwinek i wzmacnia układ nerwowy.
Składniki mineralne to m.i.n. duża ilość wapnia organicznego. Wapń bierze udział w ponad 300 reakcjach zachodzących w naszym organizmie, a jego niedobór jest w Polsce bardzo często spotykany.
JOGURT L+ nadaje się do produkcji sera.
Ponieważ bakterie rozkładają laktozę, produkt może być spożywany przez osoby z nietolerancją laktozy.
Wolne od: produktów (zbóż) glutenowych, jajek, ryb, soi, orzeszków ziemnych, selera, musztardy (gorczycy), sezamu, dwutlenku siarki i dwusiarczku, skorupiaków, mięczaków, łubinu.
Zgodność: produkt zgodny z Dyrektywą UE 1829/2003 i 1830/2003 Parlamentu Europejskiego i Rady z dn. 22.09.2003
