• Eko Jogurt L+ Liofilizowane Bakterie

Symbol: 15420225507
32.11
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 15
Paczkomaty InPost 15
Kurier inpost 18
Dostępność 12 szt.
Waga 0.1 kg

Zamówienie telefoniczne: 519077297

Zostaw telefon

JOGURT L+

Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis Lactobacillus acidophilus oraz Bifidobacterium lactis.

Jogurt L +

  1. korzystne działanie na przewód pokarmowy,
  2. poprawa trawienia i wchłaniania pokarmów,
  3. lepsza perystaltyka jelit,
  4. wytwarzane przez bakterie substancje takie jak m.i.n.kwas mlekowy powodują zwalczanie szkodliwych bakterii, grzybów, przeciwdziałając zakażeniom i stanom zapalnym.

1 saszetka wystarcza na 1 litr mleka. Czyli z 1 saszetki otrzymujemy 1 litr Jogurtu L+.

Po zrobieniu odkładamy 4 łyżki do osobnego pojemnika/słoiczka jako zaczyn na kolejne namnażanie, lub spożywamy zrobiony jogurt i pod koniec zostawiamy około 4 łyżki.

Wytworzone w domu produkty nie podlegają obróbce przemysłowej, dlatego bakterie w nich zawarte są żywe i korzystnie działają na nasz organizm.

Wspaniale smakują zarówno same jak i w połączeniu z owocami, płatkami zbożowymi i innymi dodatkami.

Poleca się przy:

- zaburzeniach trawienia i przyswajania

- zakażeniach Helicobacter pylori oraz grzybicy przewodu pokarmowego

- zgadze, wrzodach żołądka i dwunastnicy

- skłonności do biegunek

- wzdęciach i zaparciach

- po kuracji antybiotykowej

- w chorobach przewlekłych

- przy długotrwałym stosowaniu leków

- w celu wzmocnienia odporności

- przy przewlekłym stresie

- w alergiach

- dla osób uprawiających sport

Reguluje pracę przewodu pokarmowego

  1. Zawiera bogactwo dobrze przyswajalnych składników odżywczych: witaminy m.i.n. A, C, witaminy z grupy B : B1, B2,B5 (kwas pantotenowy), B6, B12 , PP, kwas foliowy, witaminy D, E, H, K, łatwo przyswajalny wapń, żelazo i aminokwasy.
  2. Obecność żywych bakterii i wytworzonych przez nie substancji m.i.n. kwasu mlekowego sprzyja regeneracji prawidłowej flory bakteryjnej przewodu pokarmowego, poprawia trawienie i przemianę materii oraz wspomaga odchudzanie.
  3. Reguluje pracę przewodu pokarmowego, zapobiegając biegunkom i zaparciom.
  4. Działa przeciwgrzybiczo i zapobiega rozwojowi szkodliwych mikroorganizmów w jelitach.
  5. Wspomaga układ odpornościowy. Poprzez zwiększone przyswajanie wapnia i fosforu zapobiega osteoporozie.
  6. Zmniejsza objawy nietolerancji laktozy. Nie zawiera glutenu.
  7. Będąc wysokowartościowym odżywczo produktem, jest jednocześnie lekkostrawny i łatwo przyswajalny.

Reguluje poziom cholesterolu

Kwas mlekowy i żywe kultury bakterii przywracają prawidłową florę bakteryjną przewodu pokarmowego oraz jego pH (kwasowość).

Zawiera dużą ilość witamin m.i.n. A, B₂, B₁₂, K₂. Witamina B₂ to typowa witamina młodości.

Witamina B₂, bierze udział wtworzeniu czerwonych krwinek i wzmacnia układ nerwowy.

Składniki mineralne to m.i.n. duża ilość wapnia organicznego. Wapń bierze udział w ponad 300 reakcjach zachodzących w naszym organizmie, a jego niedobór jest w Polsce bardzo często spotykany.

JOGURT L+ nadaje się do produkcji sera.

Ponieważ bakterie rozkładają laktozę, produkt może być spożywany przez osoby z nietolerancją laktozy.

Wolne od: produktów (zbóż) glutenowych, jajek, ryb, soi, orzeszków ziemnych, selera, musztardy (gorczycy), sezamu, dwutlenku siarki i dwusiarczku, skorupiaków, mięczaków, łubinu.

Zgodność: produkt zgodny z Dyrektywą UE 1829/2003 i 1830/2003 Parlamentu Europejskiego i Rady z dn. 22.09.2003

image
Kod producenta:
EKO Jogurt L+
Marka:
Sun & Foods
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym:
0.1
Cechy dodatkowe:
ekologiczne, niskotłuszczowe, raw (surowe), superfood
Przeznaczenie:
do jogurtu
Produkt nie zawiera:
barwników, cholesterolu, GMO, jajek, konserwantów, oleju palmowego, orzechów, pestek, pszenicy, soi, tłuszczy trans (utwardzanych)
Nazwa handlowa:
Jogurt l + zestaw bakterii do wytwarzania jogurtu
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie