-
Eko KEFIR Liofilizowane Bakterie starter Atmalife




Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 3 dni |
Cena przesyłki | 15 |
Dostępność |
|
Waga | 0.15 kg |
Zamówienie telefoniczne: 519077297
Zostaw telefon |
EKO KEFIR
Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis Lactobacillus acidophilus oraz Bifidobacterium lactis.
Zawiera kultury bakterii:
- Lactococcus lactis subsp,
- Leuconostoc subsp,
- Streptococcus thermophilus,
- Lactobacillus subsp,
- Kefir Hefen,
- Kefirknollen Mikroflora
Na zmianę z jogurtem L + działa korzystnie przy zaparciach i po kuracji antybiotykowej.
1 saszetka wystarcza na 1 litr mleka. Czyli z 1 saszetki otrzymujemy 1 litr Kefiru.
Po zrobieniu odkładamy 4 łyżki do osobnego pojemnika/słoiczka jako zaczyn na kolejne namnażanie, lub spożywamy zrobiony kefir i pod koniec zostawiamy około 4 łyżki.
Zalety domowego kefiru
Kwas mlekowy i żywe kultury bakterii przywracają prawidłową florę bakteryjną przewodu pokarmowego oraz jego pH (kwasowość). Zawiera dużą ilość witamin m.i.n. A, B₂, B₁₂, K₂. Witamina B₂ to typowa witamina młodości. Witamina B₁₂, bierze udział w tworzeniu czerwonych krwinek i wzmacnia układ nerwowy.
Składniki mineralne to m.i.n. duża ilość wapnia organicznego.
Wapń bierze udział w ponad 300 reakcjach zachodzących w naszym organiźmie a jego niedobór jest w Polsce bardzo często spotykany.
Nie zawiera glutenu.
Dzięki swoim właściwościom:
1. Poprawia trawienie oraz wspomaga odchudzanie.
2. Korzystnie działa przy zaparciach,osteoporozie, infekcjach, chorobach przewodu pokarmowego, chorobach serca i naczyń krwionośnych, osłabieniu organizmu.
3. Wzmacnia paznokcie i włosy.
4. Ma duże zastosowanie w kosmetyce – można stosować także zewnętrznie np.przy rozstępach skórnych.
5. Nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie.
6. Nie zawiera cukru, zagęszczaczy ani żadnych dodatków chemicznych.
7. Przygotowywane według reguł ekologicznych.
8. Nie zawierają śladowych ilości alergenów.
Wolne od: produktów (zbóż) glutenowych, jajek, ryb, soji, orzeszków ziemnych, selera, musztardy (gorczycy), sezamu, dwutlenku siarki i dwusiarczku, skorupiaków, mięczaków, łubinu.
Z KEFIRU MOŻNA TEŻ ROBIĆ SER. Wówczas zarówno ser jak i serwatka nadają się do spożycia oraz celów kosmetycznych.
Poleca się przy:
- zaburzeniach trawienia i przyswajania
- zakażeniach Helicobacter pylori oraz grzybicy przewodu pokarmowego
- zgadze, wrzodach żołądka i dwunastnicy
- skłonności do biegunek
- wzdęciach i zaparciach
- po kuracji antybiotykowej
- w chorobach przewlekłych
- przy długotrwałym stosowaniu leków
- w celu wzmocnienia odporności
- w alergiach
Reguluje pracę przewodu pokarmowego
- Zawiera bogactwo dobrze przyswajalnych składników odżywczych: witaminy m.i.n. A, C, witaminy z grupy B : B1, B2,B5 (kwas pantotenowy), B6, B12 , PP, kwas foliowy, witaminy D, E, H, K, łatwo przyswajalny wapń, żelazo i aminokwasy.
- Obecność żywych bakterii i wytworzonych przez nie substancji m.i.n. kwasu mlekowego sprzyja regeneracji prawidłowej flory bakteryjnej przewodu pokarmowego, poprawia trawienie i przemianę materii oraz wspomaga odchudzanie.
- Reguluje pracę przewodu pokarmowego, zapobiegając biegunkom i zaparciom.
- Działa przeciwgrzybiczo i zapobiega rozwojowi szkodliwych mikroorganizmów w jelitach.
- Wspomaga układ odpornościowy. Poprzez zwiększone przyswajanie wapnia i fosforu zapobiega osteoporozie.
- Zmniejsza objawy nietolerancji laktozy. Nie zawiera glutenu.
- Będąc wysokowartościowym odżywczo produktem, jest jednocześnie lekkostrawny i łatwo przyswajalny.
Informacja
Produkt zgodny z Dyrektywą UE 1829/2003 i 1830/2003 Parlamentu Europejskiego i Rady z dn. 22.09.2003
Masa netto: 4,9g +/- 0,05g