• Liofilizat soku z eko buraka kiszonego - probiotyk

Symbol: 16583395468
Marka SajSad
99.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 15
Paczkomaty InPost 15
Kurier inpost 18
Dostępność 12 szt.
Waga 0.15 kg

Zamówienie telefoniczne: 519077297

Zostaw telefon

Liofilizat na bazie soku z ekologicznego buraka kiszonego

Unikalnymi gośćmi w naszym sklepie są najwyższej jakości ekologiczne liofilizaty na bazie naturalnych soków. Idealne uzupełnienie zdrowego stylu życia w suplementy diety robione na bazie żywności funkcjonalnej z warzyw i owoców.

Powstają na PODLASIU w ekologicznym certyfikowanym gospodarstwie producenta.

Soki dzięki procesowi liofilizacji:

- zachowują pełnię wartości odżywczych, witamin i minerałów,

- są niezwykle skuteczne i przyswajalne przez organizm- zawierają bioaktywnie czynne związki

- wolne od sztucznych dodatków, konserwantów i GMO.

Wszystko to czyni je idealnym wyborem dla świadomych konsumentów.

Produkty firmy „Sajsad”  regulują pracę jelit, tworząc zdrową i pożyteczną florę bakteryjną, a zdrowe jelita to zdrowy organizm.

Wszystkie preparaty marki Sajsad:

  • zawierają przeciwutleniacze, wzmacniające system immunologiczny
  • posiadają silne działanie antyoksydacyjne,
  • regulują przemianę materii oraz poziom glukozy.
  • mogą je stosować wegetarianie, weganie, osoby z nietolerancją laktozy, chorujące na cukrzycę, bądź chcące schudnąć lub utrzymać swoją wagę zmniejszając poziom tkanki tłuszczowej w stosunku do tkanki mięśniowej.
  • zawierają błonnik z odmiany Gold Milenium, posiada on największą zawartość przeciwutleniaczy ze wszystkich odmian jabłoni.

Błonnik z odmiany Gold Milenium:

● wspomaga detoksykację metali ciężkich i toksyn z organizmu,

● pomaga w zwalczaniu bakterii Escherichia coli i Streptococcus,

● poprzez silne działanie probiotyczne, związki polifenolowe są podnoszone kilkukrotnie, co jest potwierdzone badaniami naukowymi.

image

Liofilizat na bazie soku z ekologicznego buraka kiszonego

  1. NATURALNY probiotyk, źródło witamin (PP, B1, B2, A, C, K) oraz związków mineralnych (żelazo, wapń, potas, sód, magnez, miedź, fosfor i mangan)
  2. wspomaga i reguluje pracę układu krwionośnego, obniża kruchość naczyń,
  3. odkwasza organizm, oczyszcza krew,
  4. reguluje przemianę materii (pomaga w wydalaniu kwasu moczowego z organizmu), wspomaga odchudzanie,
  5. źródło związków polifenolowych i barwników betalainowych o silnych właściwościach antyoksydacyjnych oraz antyrodnikowych,
  6. podnosi liczbę czerwonych krwinek, zapobiegając anemii
  7. zawiera bakterie kwasu mlekowego, dzięki czemu wspomaga działanie flory jelitowej
  8. dzięki zawartości potasu i magnezu burak pełni ważną rolę w zapobieganiu i leczeniu nadciśnienia i innych chorób układu sercowo- naczyniowego
  9. obniża i reguluje ciśnienie tętnicze, działa przeciwzakrzepowo, zapobiega chorobom serca.

Burak ćwikłowy to bohater niepozorny, a każdy go ma w lodówce, często nie wiedząc, jaki skarb jest w zasięgu ręki. Nasi przodkowie choć nie znali składu che­micznego pokarmów, to w oparciu o obserwację i wiedzę przekazywaną z pokolenia na pokolenia, a także o zgodny z naturą tryb życia, wiedzieli, jakie pokarmy są odżywcze, zdrowe, a nawet mają właściwości lecznicze. Burak, zwany też powszechnie ćwikłą, ma niezwykłe właściwości sma­kowe, odżywcze i lecznicze.

Sok z buraka jest ceniony za liczne właściwości zdro­wotne takie jak:

- łagodzenie objawów menopauzy,

- pobudzanie krążenia,

- wspomaganie wydalania moczu,

- oczyszczanie krwi,

- pomoc w metabolizmie (Z. Zdrojewicz, I. Cendal, M. Powązka, Burak – właściwości prozdrowotne i nie tylko, Borgis Medycyna Rodzinna 3, 2019).

image

Buraki, choć uważane za pospolite warzywo, kopalnią wartości odżywczych. Burak to niskoka­loryczne warzywo, bogate w witaminy i różnorodne składniki mineralne.

1.      Mają działanie koloroterapeutyczne. Kolor wpływa na stan fal mózgowych, a przez to na stan emocji i nastroju. Zielony kolor liści daje wraże­nie świeżości i spokoju, zmniejsza napięcie mięśni, obniża ciśnienie krwi, pomaga regulować krążenie. Ciemnoczer­wony kolor korzeni zachęca do pozytywnego myślenia i do aktywnego działania, wspiera funkcjonowanie układu odpornościowego, poprawia krążenie.

2.      Zawierają ok. 2 g białek, 10 g węglowodanów, 2 g błonnika, witaminę C, kwas foliowy, magnez, potas, wapń i żelazo, witaminy z grupy B, zwłaszcza B6 i B9.

3.      Zawarte w soku z buraka polifenole i resweratrol mają działanie antyoksydacyjne.

4.      Betaina i beta­nidyna obecne w buraku, nawet w bardzo małych stęże­niach okazały się hamować peroksydację lipidów (ochrona przed zaburzeniami gospodarki tłuszczowej organizmu) oraz rozkład hemu (ochrona czerwonych krwinek), betaina i cholina, biorą udział w naprawie materiału genetycznego (DNA).

5.      Zawiera betalainy, które mogą mieć korzystny wpływ na zdrowie serca i obniżenie ciśnienia krwi.

6.      Sok z buraka może skutecznie ob­niżać ciśnienie krwi, dzięki wysokiej zawartości azotanów, które w organizmie przekształcane są w tlenek azotu, roz­szerzający naczynia krwionośne.

7.      Burak jest jednym z warzyw o największej aktyw­ności antyoksydacyjnej, ponieważ zawierają polifenole (związ­ki o charakterze profilaktycznym i leczniczym), takie jak: an­tocyjany oraz flawonoidy, którym przypisuje się właściwości przeciwnowotworowe, przeciwutleniające, odmładzające, odkwaszające i oczyszczające organizm.

8.      W buraku stwierdza się obec­ność przeciwutleniających saponin triterpenowych oraz karotenoidów, czyli związków wykazujących właściwości przeciwzapalne i przeciwnowotworowe.

9.      Spożycie buraków stymulujące produkcję tlenku azotu przyczynia się do zmniejszenia stresu oksyda­cyjnego, korzystnie wpływając na funkcje poznawcze, co jest ważne w spowalnianiu procesów starzenia.

(A. J. Webb, N. Patel, S. Loukogeorgakis, M. Okorie, Z. Aboud, S. Misra, R. Rashid, P. Miall, J. Deanfield, N. Benjamin, R. MacAllister, A. J. Hobbs, A. Ahluwalia, Acute Blood Pressure Lowering, Vasoprotective, and Antiplatelet Properties of Dietary Nitrate via Bio­conversion to Nitrite, Hypertension 51 (3), 2008)

10.  Wykazują zatem właściwości bioprotekcyjne, zatrzymując wzrost i namnażanie się wielu rodzajów bakterii, wirusów oraz drożdżaków czy pleśni.

(B. Sionek, Ocena możliwości produkcji fermentowanego soku z buraka ćwikłowego z dodatkiem szczepów bakterii probiotycz­nych i potencjalnie probiotycznych rodzaju Lactobacillus. Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego 2020)

Składniki:

  •  liofilizowany sok z ekologicznych buraków kiszonych
  •  mikronizowany błonnik jabłkowy
  •  celulozowa otoczka kapsułki

Składniki w zalecanej dziennej porcji (2 kapsułki):

  •  liofilizowany sok z ekologicznych buraków kiszonych 480 mg*
  •  mikronizowany błonnik jabłkowy 120 mg*

*RWS: dzienna referencyjna wartość spożycia nie została ustalona.

KONTROLA JAKOŚCI

Każda partia jest badana pod względem zawartości: metali ciężkich, pestycydów, związków bioaktywnych, mikro i makroelementów, mikrobiologii, bakterii mlekowych Lactobacilius i innych, które są w symbiozie (objęte patentem).

Wartości odżywcze w 300 mg produktu

Wartość energetyczna 0,029454 kJ / 0,006975 kcal

Tłuszcz 0,000018 mg

Kwasy tłuszczowe nasycone 0,000012 mg

Węglowodany 0,001104 mg

Cukry 0,000114 mg

Błonnik pokarmowy 0,000045 mg

Białko 0,000255 mg

Sól 0,000105 mg

Betaina 0,0405 mg

Betaina Hydrochloride 0,0528 mg

Ostrzeżenie:

Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników. Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.

Warunki przechowywania: Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci, w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Chronić przed światłem.

Ilość: 60 kapsułek wegańskich po 300 mg (30 porcji dziennych).

Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia: 2 razy dziennie po 1 kapsułce przed posiłkiem. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Producent: Sajsad Jan Skibicki

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie